o nama

Tvrtka ARBI d.o.o. za graditeljstvo, trgovinu i usluge utemeljeno je 1990. godine zalaganjem nekolicine entuzijasta arhitekata, u nakani da svoje umijeće i stručnost stave u službu promicanja i očuvanja profane i sakralne arhitekture.

Osnovna ideja: obnovom očuvati profanu i sakralnu povijesnu baštinu, a izgradnjom pospješiti ovovremene dosege u profanoj i sakralnoj arhitekturi; tijekom gotovo tri desetljeća se neprestano nadograđuje uz tim stručnjaka; od diplomiranih inženjera arhitekture, građevinarstva, geodezije, elektrotehnike i strojarstva, akademskih slikara, kipara i restauratora do okušanih tradicijskih obrtnika.

S područja projektiranja i građenja sudjelovali smo kao projektanti u obnovi i kao stručni ili projektantski nadzor u gradnji brojnih sakralnih i profanih građevina: 3 katedrale, preko 100 crkava, 20-ak kapela, 11 samostana, biskupskih rezidencija, kanoničkih i prebendarskih kurija, župnih kuća te stanovitog broja građevina profane arhitekture: starih rezidencijalnih objekata - kurija i dvoraca, obiteljskih kuća, poslovnih prostora, tvornica, višestambenih zgrada, dječjih vrtića, sportskih objekata, spomen obilježja itd.

Od 2007. godine kontinuirano sudjelujemo u izradi projektne dokumentacije u programu Spomeničke rente u Zagrebu te projektne dokumentacije za obnovu zaštićenih kulturnih dobara koje sufinancira Ministarstvo kulture RH.

Uspješno smo sudjelovali u programu legalizacije nelegalno izgrađenih zgrada na području čitave Republike Hrvatske u periodu od 2012. godine do danas. Od 2014. godine surađujemo u realizaciji projekata energetske obnove individualnih i višestambenih zgrada te privrednih objekata.

Kroz proteklih 29 godina kontinuiranog rada tvrtka se prilagođavala zahtjevima na domaćem i stranom tržištu interesa i potreba za projektantskim i srodnim uslugama, uz stalnu podršku dugogodišnjih suradnika pratećih tehničkih i umjetničko-dizajnerskih struka te aktivno praćenje suvremenih trendova i primjenu tehnoloških inovacija.

Tvrtka i projektanti posjeduju licencu Ministarstva kulture Republike Hrvatske za izradu projektne dokumentacije na zgradama pod zaštitom kulturne baštine, a u stalnoj smo poslovno tehničkoj suradnji s konzervatorima - restauratorima i povjesničarima, što nas čini kompletnima u području projektiranja i nadzora nad izvođenjem radova na obnovama i rekonstrukcijama povijesnih objekata.